Почетна Вести Католички монаси и монахињи танцуваа во центар на градот
Католички монаси и монахињи танцуваа во центар на градот

Католички монаси и монахињи танцуваа во центар на градот

355
0

Овие денови италијанскиот град Лењано е домаќин на голем број фрањевци како дел од настанот ‎‎„Фрањевска мисија 2016“, чија цел е на луѓето да им се доближи и овозможи размислувањето за ‎Евангелието.

katolici-tancПриближувајќи се кон завршното празнување, се случува flash Mob кога членови ‎на фрањевачкиот ред ја играат Limbo на Daddy Yankee пред базиликата Сан Мањо пред ‎минувачите.

Иницијаторот неслучајно беше еден фрањевец хипстер, кој се решава на ваков чекор ‎да излезе од вообичаените шеми со цел да им се приближи на верниците. ‎

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *