Почетна Верски туризам Како до развој на верскиот туризам во Македонија

Како до развој на верскиот туризам во Македонија

226
0

Македонија е една од државите во кои мултирелигскиот и мултикултурниот карактер може да биде извозен бренд за привлекување на странски туристи. Големиот број на верски објекти и денес автентично сочувани, како и оние градени од поново време, привлекуваат голем интерес за странските туристи.

Но, она што недостасува е организирана државна стратегија за промоција и афирмација на овој вид на туризам.

Оваа репортажа е направена како придонес на тоа поле пред осум години. Денеска, многу малку е променета сликата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *