Почетна Вести Ислам ИВЗ на светската конференција за Халал стандард
ИВЗ на светската конференција за Халал стандард

ИВЗ на светската конференција за Халал стандард

64
0

Директорот на Агенцијата за Халал стандард на ИВЗ, Муарем Вејсели присуствувал на  9-тата меѓународна халалска конференција, што се одржува во Истанбул Турција.

На конференцијата присуствуваат претставници на релевантни институции од Европа, Азија и Африка.

По оваа конференција во Истанбул ќе се одржи и Светската организација на Халал стандардот (ИХЦ) на која Весели, кој ќе зборува за имплементацијата на Халал стандардот во Македонија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *