Почетна Вести Иванов едниствен политичар кој дојде на јубилејната прослава за автокефалноста на МПЦ
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Иванов едниствен политичар кој дојде на јубилејната прослава за автокефалноста на МПЦ

1.19K
0

Претседателот Ѓорги Иванов беше единствениот и политичар и државен функционер кој дојде на Духовната академија што за 50 годишнината од возобновувањето на автокефалноста на Охридската Арихепископија како Македонска православна црква,  вчера што се одржа во катедралниот храм „Света Софија“ во Охрид.

Никој, ниту еден друг претставник на Владата, ниту пак на политичките партии не се појави на овој историски јубилеј.

Покрај Претседателот Иванов, присутни беа уште и ректорот на Универзитетот Свети Кирил и Методиј, Никола Јанкуловски и Скопскиот Бискуп, Апостолски Егзарх, Киро Стојанов и Минхаил Цеков од Евангелско-методистичката црква

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *