Почетна Вести Европа Инстаграм го блокираше профилот на рускиот владика Иларион
Инстаграм го блокираше профилот на рускиот владика Иларион

Инстаграм го блокираше профилот на рускиот владика Иларион

550
0

Инстаграм го блокираше профилот на шефот на руската црковна диполматија, Иларион Алфеев, потврди самиот. Вели дека профилот е блокиран на 7 јули, поради неговата јавна позиција за задолжителна вакцинација против Ковис 19. Потенцира дека од администраторите на социјалната мрежа добил известување во кое стои дека неговите постови се карактеризираат со „несоодветно поведение по многуте предупредувања и ги нарушуваат законите или правата некому“.

Г. Иларион смета дека е блокиран поради жалби од корисниците на мрежата, кои се против вакцините.

За РИА новости изјавил дека жали поради тоа што оваа социјална мрежа во пракса ги поддржува тезите на таквите луѓе кои дејствуваат против борбара со пандемијата.

Пред неколку дека Иларион Алфеев во интервју за руска телевизија изјави дека „невакцинираните целиот свој живот ќе треба да го искупуваат својот грев ако заразат некој и тоа доведе дп негова смрт.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *