Почетна Вера МПЦ-ОА Игуменот Гаврил стана Архимандрит
Игуменот Гаврил стана Архимандрит

Игуменот Гаврил стана Архимандрит

1.36K
3

Македонската православна црква во своите редови доби уште еден Архимандрит. Во највисокиот чин од монаштвото, беше ракоположен Игуменот Гаврил, кој е дел од австралиско-сиднејската епархија на МПЦ-ОА.

Ракополагањето го извршиле владиката г. Наум, во сослужение со митрополитите г.Јосиф Кумановски и г. Јосиф Тетовски, денеска во манастирот Свети Ѓорги во Куманово.

Од редот на Архимандритите се бираат идните владици и Архиереи на Македонската Православна Црква. Заедно со Отец Гаврил, во МПЦ има уште неколкумина Архимандрити.

Коментар(3)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *