Почетна Вести Европа Грузиските владици активно се вклучија во предизборната кампања
Грузиските владици активно се вклучија во предизборната кампања

Грузиските владици активно се вклучија во предизборната кампања

78
0

Грузиската црква активно се вклучи во предизборната борба во Грузија, која достигна кулминација по апсењето на поранешниот премиер Михаил Саакашвили во предвечерието на локалнитеизбори на 2 октомври.

Митрополитите се поделија на „ЗА“ и „ПРОТИВ“ оваа одлука Владата, вклучувајќи се во разни петиции, но и голем дел од претставниците на црквата има и свои политички говори.

Таквите реакции предизвикаа и контрареакции од јавноста.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *