Почетна Вести Грузискиот Патријарх бара Грузија да стане монархија
Грузискиот Патријарх бара Грузија да стане монархија

Грузискиот Патријарх бара Грузија да стане монархија

167
0

Грузискиот патријарх Илија II ја заговара идејата за промена на политичкото уредување на Грузија и воспоставување на монархистички систем. Грузискиот патријарх тоа го поврзува со воспоставувањето траен мир во државата.

-Грузија има монархистичките традиција. Уставната монархија и донесе мир на земјата, изјавил Патријархот за време на својата беседа во Соборниот храм на Света Троица во Тбилиси.

-Можеби ние треба да размислуваме за она што сме биле пред, за тоа што сме денес и кои сакаме да бидеме утре. Ние мора да сметаме дека Грузија има монархиски традиција која влече потекло од хеленистичкиот период. Ова не се случува во еден ден, сепак, треба да се погледне нашето минато, сегашност и иднина, истакнал грузискиот патријарх.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *