Почетна Uncategorized Груевски за Божиќ во црквата Света Петка
Груевски за Божиќ во црквата Света Петка

Груевски за Божиќ во црквата Света Петка

188
4

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски со своето семејство за денешниот ден Божик, беше во црквата Света Петка во Скопје.

 

Коментар(4)

  1. Otkako politicarive pocnaa spopadlivo, napadno da odat v crkva , vidlivo opadna religioznosta kaj obicniot covek. Mi izgleda deka bas na taa situacija se odnesuva ona—dojdoa divite i gi isteraa pitomite. Cesto se slucuva vo hramovite za vreme na pogolemite praqznici obicniot vernik, od politicarite, nivnoto obezbeduvanje, policijata, snimatelite na razni TV ekipi, da ne moze na mira da se pomoli na Gospoda. I sega bidna , da ako sakas da vidis nekoj politicar za uspomena, pojdi v crkva , e samo uste fali, crkvata da im obezbedi, crkveni odezdi, i amvonite i oltarite da im gi prepustat zaradi promocija na svoite politicki programi.

  2. Jas se si mislam , deka naskoro ke pocnat da drzat govori po crkvite, namesto popovite, i badijava se pojavuvaat medju narodot, a da ne drzat govori. Znaeme deka v crkva odat, ne zatoa sto se pobozni , tuku od drugi pricini. Volk koga saka da se doblizi do stado, toj se pikne v ovcja koza.

  3. А што ако е политичар или јавна личност не може да влезе во Црква да се помоли?
    Премиерот традиционално со семејството си прославува Празникот како и сите верници.

  4. За жал констатацијата не е точна, може да се забележи дека нашиот политичар си направил корзо до својата најблиска црква, тоа може да се забележи по тоа што олтарната завеса е затворена значи не бил на богослужба, а спротивно можеме да увидиме како рускиот претседател простум на нога ја отстои целата богослужба во манастир. Но што има погрешно во тоа ако политичарите се воцрковени и тоа го прават искрено да ги посетуваат богослужбите и да се помолат на Бога. Зарем не е тоа и нивно право? … Ве молам престанете со навиките од пред 30 години, кога беше незамисливо некој политичар да посети некој храм. А што се однесува кај младите се зголемува нивната религиозност.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *