Почетна Вести Христијанство Грчки националисти осквернавија црква на МПЦ во Австралија
Грчки националисти осквернавија црква на МПЦ во Австралија

Грчки националисти осквернавија црква на МПЦ во Австралија

553
0

Грчки националисти од грчката дијаспора во Австралија мината ноќ ја осквернавиле црквата на МПЦ-ОА, Свети Никола Престон Австралија.

Непознати сторители испишале навредливи содржини на оградата од црквата дополнувајќи дека Македонија е грчка.

„Фак Скопје, Елас Македонија“ е натписот кој осамна на црквата Свети Никола во Австралија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *