Почетна Вести Грчката црква покрсти нови 13 бегалци
Грчката црква покрсти нови 13 бегалци

Грчката црква покрсти нови 13 бегалци

97
0

Грчката православна црква во своите редови прими нови 13 членови кои како мигранти живеат во Грција.

Тиотискиот митрополит Николај, лично го извршил покрстувањето на 13 млади мигранти во црква за време на групна церемонија на крштевање.

Ова не е прв пат архиереи на ГПЦ да вршат покрстување на бегалци, кои се наоѓаат во Грција. Сите тие поминале претходно низ процес на подготовка за примање на христијанството.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *