Почетна Вести Гости од Универзитетот во Саудсика Арабија кај поглаварот Реџепи
ivz
ivz 2
ivz 3
ivz 4
ivz 5

Гости од Универзитетот во Саудсика Арабија кај поглаварот Реџепи

191
0

Теолози по исламски науки од Саудиска Арабија биле  на гости кај поглаварот на Исламската Верска Заедница. ИВЗ соопшти дека Рејсот Сулејман Реџепи во неговиот кабинет ги примил д-р Мухамед Алматроде -професор на кралскиот Универзитет во Ријад, Абдулатиф Абу Мухамед имамот на централната џамија во Ријад, Абдурахман Амуди Алах и Мухамед Абу Насир исто така професори.

Поглаварот Реџепи ги запознал со работата на ИВЗ, нејзините институции и тела, фокусирајќи се образовните институции како Иса бег мадрасаата и Факултетот за исламски науки.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *