Почетна Галерија Голема литија за Свети Нектариј во Битола
bit 1
bit 2
bit 3
bit 5
bit 6
bit 9
bit 12
bit 13
bit 15
bit 16
bit 17
bit 19
bit 20
bit 23
bit 24
bit 25
bit 27

Голема литија за Свети Нектариј во Битола

277
0

Преспанско-пелагониската епархија во чест на Светиот Нектарија Битолски, заштитник на градот Битола, организираше свечена празнична Литија со моштите на Свети Агатангел Битолски.

Литијата почна  од храмот Свети Димитриј, па преку Широк Сокак, до плоштадот Магнолија, од каде повторно беа положени во соборниот храм за поклонение на верниците.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *