Почетна Вера МПЦ-ОА Голема Божикна манифестација на 6 јануари пред платото на црквата „Свети Димитриј“ во Скопје

Голема Божикна манифестација на 6 јануари пред платото на црквата „Свети Димитриј“ во Скопје

169
0

Пред платото на црквата „Свети Димитриј“ во Скопје на 6. јануари 2019 година ќе се одржи голема Божикна манифестација по повод најрадосните и најголемите христијански празници Бадник и Божик. Слоганот на манифестацијата е Да се радуваме и празнуваме!.

По повод одбележувањето на празникот изработена е видео покана. Нашиот познат пејач Димитар Андоновски посетува едно семејство со пет деца и оттаму упатува порака до сите родители и деца, дека без исклучок, сите се поканети на прославата на Бадник и Божик, на која, во духот на празнувањето се е бесплатно.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *