Почетна Галерија ГАЛЕРИЈА: Величествена прослава на патронот на Бигорски
а-76а
HOR
a-75
a-74
a-73
a-72
a-71
a-69
a-68
a-67
a-65
a-63
a-62
a-61
a-60
a-59
a-58
a-57
a-56
a-55
a-54
a-53
a-52
a-51
a-50
a-49
a-48
a-47
a-46
a-45
a-44
a-43
a-42
a-41
a-40
a-39
a-38
a-37
a-36
a-35
a-34
a-33
a-32
a-25
a-18
a-14
a-12
a-10
a-9
a-7
a-5 (1)

ГАЛЕРИЈА: Величествена прослава на патронот на Бигорски

688
0

Архиепископот г.г. Стефан и митрополитите г. Иларион и г. Тимотеј, заедно со монасите од Бигорското братсво отслужија Света Литургија за Свети Јован Крстител.

На патрониот празник на манастирот, присуствуваа голем број верници. Пред Литургијата, Бигорската Обител организираше и сеноќно бдение, на кое пееше познат грчки хор, кој во Македонија е со благослов на Атинскиот Архиепископ, Јероним.

Погледнете ја величествената галерија на Бигорскиот манастир.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *