Почетна Вести Францускиот амбасадор на гости кај Скопскиот бискуп
Францускиот амбасадор на гости кај Скопскиот бискуп

Францускиот амбасадор на гости кај Скопскиот бискуп

50
0

Новиот француски амбасадор, Кристијан Тимоние имал средба и со Скопскиот бискуп и апостолски егзарх, Киро Стојанов.

francuski-ambasadorКако што информираат од Католичката црква во Скопје, во срдечен разговор бискупот Стојанов го запознал амбасадорот Тимоние со историјата и животот на Католичката Црква во Македонија, истакнувајќи го придонесот на француските мисионери лазаристи на оваа Црква во минатото.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *