Почетна Галерија ФОТО: Срдечна средба што најавува многу
jeronim i epifanij 00
JERONIM I EPIFANIJ 11
JERONIM I EPIFANIJ 33
JERONIM I EPIFANIJ 22

ФОТО: Срдечна средба што најавува многу

764
0

Средбата на грчкиот архиепископ Јероним и Киевскиот митрополит Епифаниј во Фанар  во седиштето на Вселенската патријаршија најавува голема можност Грчката Православна Црква наскоро да донесе одлука да почне сосолужување со автокефалната украинска црква.

Веста за оваа средба ја сподели и самата Вселенска патријаршија на својата фејсбук страница, споделувајќи фотографии.

Од фотографиите може да се види срдечна средба меѓу Епифаниј и Јеронним.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *