Почетна Репортажа ФОТО: Најчудните горбишта се во Србија
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries
The Wider Image: Serbia's bungalow cemeteries

ФОТО: Најчудните горбишта се во Србија

295
0

Најчудните гробишта се наоѓаат во српското место Смољинац, непосредно до Пожаревац. Станува збор за гробни места кои повеќе наликуваат на викенд населба за мртви.

Гробните парцели се изградени во форма на куќи, а некои се опремени и со мебел, телевизори и други технички апарати.

Вредноста на некои од нив изнесува и до 15.000 евра.

Погледнете е фотогалеријата на Ројтерс:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *