Почетна Репортажа ФОТО: Гардијан на Света Гора
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

ФОТО: Гардијан на Света Гора

405
0

Британскиот угледен магазин, Гардијан објави фоторепортажа од Света Гора, посветувајќи големо внимание на животот на монасите.

Весникот посочува дека Света Гора е монашка република која ги чува традициите на древното православно монаштво. Во дваесетината манастири живеат околу 2000 монаси, пишува Гардијан, посочувајќи дека и животните на Атос се само од машки пол.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *