Почетна Вести Христијанство Eве како владика на вселенската патријаршија му честита на отец Партениј за наградата
Eве како владика на вселенската патријаршија му честита на  отец Партениј за наградата

Eве како владика на вселенската патријаршија му честита на отец Партениј за наградата

1.19K
0

Јавно признание за големата награда на отец Партениј – „Европски граѓанин“ му оддаде и митрополитот на Прокинос Јосиф, владика на Вселенската константинополска патријаршија.

Тој на својот фејсбук профил ја споделил веста за наградата на о. Партениј, со следниов коментар:
„Постојат и такви Божји луѓе во Скопје. Со мирен глас, сериозност и пријателско расположение, кои би можеле да послужат како мостови за едно подобро меѓусебно разбирање“.

Ова е прво јавно честитање за високата награда на о. Партениј од страна на висок клир на црквата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *