Почетна Вести Епархијата на МПЦ во Америка и Канада се огради од ставовите на Архимандритот Партениј
Епархијата на МПЦ во Америка и Канада се огради од ставовите на Архимандритот Партениј

Епархијата на МПЦ во Америка и Канада се огради од ставовите на Архимандритот Партениј

1.78K
0

Американско-канадската епархија на Македонската православна црква, со која раководи Митрополитот г. Методиј се огради од ставовите на Бигосрката Обител за договорот за добрососедство потпишан меѓу Македонија и Бугарија.

Епархиското собрание на Американско-канадската епархија ги смета овие ставови како лични ставови на Архимандритот Партениј и не ги смета како официјални позиции на МПЦ-ОА.

Во усвоената резолуција епархиското собрание посочува дека овој став го имаат сите верници на МПЦ-ОА во Америка и во Канада.

Во продолжение текстот на резолуцијата на амариканско-канадската епархија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *