Почетна На иста страна ЕКСКЛУЗИВНО: Прво интервју на Мормоните во Македонија
ЕКСКЛУЗИВНО: Прво интервју на Мормоните во Македонија

ЕКСКЛУЗИВНО: Прво интервју на Мормоните во Македонија

271
0

Мормоните, едно од најбрзорастечките религиозни учења во светот, се дел дваесетината регистрирани мали верски заедници во Македонија. Нивни старешини за прв пат јавно, во денешната емисија „На Иста Страна“ (која се емитува на ТВ. СИТЕЛ во 11часот секоја сабота),  зборуваат за нивната црква во Македонија, за причините за нивното доаѓање во Македонија, како и искуствата од тоа како и до кој степен се почитуваат верските слободи во Македонија.

na istaaaПокрај Мормоните, ексклузивно за снимањето на емисијата од Цирих дојде, монах на Харе Кришна. Бактиваибава свами зборува за искуствата на ова религиозно хиндуистичко учење, кое во Македонија е регистрирано повеќе од 25 години.

Во денешната емисија „На Иста Страна“, можете да видите кои се мали верски заедници се регистрирани во Македонија, кои се нивните учења, како тие функционираат во општеството.

Не пропуштајте го ексклузивното издание „На Иста Страна“, сабота 11 часот на ТВ. СИТЕЛ.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *