Почетна Вести ЏЕБ БУШ: Заштита за правата на неродените деца
ЏЕБ БУШ: Заштита за правата на неродените деца

ЏЕБ БУШ: Заштита за правата на неродените деца

71
0

Републиканскиот пред кандидат за претседател на САД, Џеб Буш, најавил дека како Претседател ќе се залага за заштита децата неродени поради абортус.

– Владата, пред се, постои да ги заштитиме нашите права и нашите животи. Тоа е конзервативна филозофија. Тоа е, исто така, филозофијата на Декларацијата за независност, во кој пишува дека ние имаме од Бога дадено право на живот, слобода и потрага по среќа, вели Буш.

Тврди дека силно верува дека треба да се изгради култура која ќе го почитува достоинството на сите човечки живот.

-Како претседател, преку убедување на пациентите ќе се загалам, за заштита на се повеќе и повеќе неродени деца поради абортусот. Многу од моите сограѓани не се согласуваат со таа цел, се разбира, но мислам дека повеќето Американци можат да се согласат дека ние треба бареме да се заштитат неродените деца на 20 недели од развој. Речиси во сите европски земји децата во оваа доцна фаза на развој се заштитени и време е и ние да им се приклучиме, вели еден од републиканските канидати за Претседател.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *