Почетна Галерија Две нови цркви за Спасовден во Кумановско
4
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Две нови цркви за Спасовден во Кумановско

222
0

Верниците од Кумановско- осоговската епархија добија две нови цркви на Спасовден. Осветувањето на новите храмови го изврши, надлежниот митрополит г. Јосиф. И двете цркви се посветени и го носат името на празникот „Вознесение Христово“.

Едниот храм се наоѓа во село Пчиња, а другиот село Долно Коњаре.

ГАЛЕРИЈА:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *