Почетна Документи Документот со кој Вартоломеј го прогласи празникот Собор на Сите Светии Лекари
Документот со кој Вартоломеј го прогласи празникот Собор на Сите Светии Лекари

Документот со кој Вартоломеј го прогласи празникот Собор на Сите Светии Лекари

87
0

Неделата, најблиску до 17 и 18 октомври секоја година, кога се одбележуваат Соборите на Светите Бесребреници и Светиот Апостол и Евангелист Лука Лекар, е прогласена од Вселенската Патријаршија како заеднички празник Собор на сите Свети Лекари, принос на медицинската наука и на нејзините лекари за целото општество.

Прв пат овој празник ќе се слави на 17 Октомври 2021 година.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *