Почетна Вести Свет Десет држави во кои во кои нема слобода на вероисповест
Десет држави во кои во кои нема слобода на вероисповест

Десет држави во кои во кои нема слобода на вероисповест

209
0

Американскиот Стејдепартмент го објави извештајот за државите во кои не се почитуваат религиозните слободи во светот.

Сите десет држави од врвов на листата во кои најмногу има кршење на верските права и слободи се од исток.

Како најжестоки нарушувачи на слободата не вероисповест се Иран, Кина, Мјанмар, Саудиска Арабија, Северна Кореја, Судан, Тадџикистан, Туркменистан, Узбекистан и Еритреја.

Сите овие држави веќе беа дел од овој список и минатите години. Во оваа листа, според Вашингтон е и Пакистан.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *