Почетна Интервју Дебата: Политика и Религија (ВИДЕО)
Дебата: Политика и Религија (ВИДЕО)

Дебата: Политика и Религија (ВИДЕО)

537
0

За улогата на црквата во општеството, релациите во политиката, границите на политичката активност, блискоста со државата, за социјалниот и хуманитарниот елемент на црквата во општеството. Дебата на овие теме во ТВ НОВА, Милан Ѓорѓевиќ – теолог на МПЦ и Цане Мојановски, универзитетски професор и поранешен претседател на Комисијата за односи со верските заедници.

Погледнете ја занимливата и интересна дебата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *