Почетна На иста страна ДЕБАТА: Од Агнеза Гонџа до Света Мајка Тереза

ДЕБАТА: Од Агнеза Гонџа до Света Мајка Тереза

143
0

Во  „Отворено студио“ на ТВ НОВА, на тема „Од Гонџа Агнеза до мајка Тереза“ дебатираа монсињор Антун Циримотиќ и професорот Цане Мојановски.

Debata NovaТоа што таа била наша сограѓанка е наша гордост, но и тоа што таа го дала на светот. Како еден наш подарок. Мајка Тереза духовно созреа во Скопје, а доколку нејзиното опкружување не било такво, таа не не би созрела духовно за да може да се одлучи да го посвети својот живот на Бог, вели Циримотиќ.

-Не може Мајка Тереза да припаѓа, ако може така да се каже, на Албанија, или на Македонија, или на било која друга земја. Таа им припаѓа на сите. Таа помагала на сите, без разлика на верската припадност, вели Мојановски.

Погледнете ја дебатата во продолжение.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *