Почетна На иста страна Дали Македонија е секуларна и каде треба да биде границата?
Дали Македонија е секуларна и каде треба да биде границата?

Дали Македонија е секуларна и каде треба да биде границата?

258
0

Прашањето за секуларноста во Македонија, з аулогата на верските заедници, за политиката и нејзините влијанија се дел од темата за денешната епизода од серијалот „На Иста Страна“, што почнува на Сител во 11 часот.

se inНа таа тема зборуваат Отец Бобан Митевски од МПЦ и професорот на факултетот за исламски науки, Хасан Џило.

Има ли атеисти во Македонија и од кој профил се? Како тие гледаат на религијата и секуларноста е сторијата од оваа епизода.

Во емисијата зборуваат и универзитетската професорка Татјана Стојановска Иванова како социолог и Столе Наумов со своите размислувања како новинар.

Директорката на комисијата за односи со верски заедници, Валентин Божиновска прави пресек на улогата на државата и нејзината моќ да биде неутрален медијатор меѓу верските заедници.

Не пропуштајте во 11 на Сител, сабота…

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *