Почетна Вести Бугарски епископ на ифтар вечера
Бугарски епископ на ифтар вечера

Бугарски епископ на ифтар вечера

468
0

Белоградешкиот епископ Поликарп, од Бугарската православна црква бил на ифтар вечера со претставници на Муфтиството на бугарската ИВЗ во Видин. Владиката Поликарп, со благослов на надлежниот Архиереј Видинскиот митрополит Дометијан, ја посетил и видинската џамија, на Осман Пазвантоглу.

Ифтарската вечера во Види била во организација на регионалниот муфтија, Неџати Али Али и локалното раководство на Муфтиството.

Освен Муфтијата, на вечерата зборувал и Епископот на БПЦ, кој ги поздравил сите присутни од името на Видинскиот митрополит Дометијан.

Ифтар вечера се дава од сите муслимани за време на месецот Рамазан. Таа претставува благотворна вечера, преку која секој Муслиман ја покажува својата грижа кон своите блиските.

/РЕЛИГИЈА.МК /фото: Видинска митрополија

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *