Почетна Вести Бугарската црква учествува на Соборот на Крит?
Бугарската црква учествува на Соборот на Крит?

Бугарската црква учествува на Соборот на Крит?

280
0

Бугарската православна црква ја тресе нов скандал откако порталот “двери.бг“ откри дека нејзин архимандрит се наоѓа на Крит и учествува на Соборот и покрај одлуката на Бугарската патријаршија да го бојкотира Соборот.

bpc arhiСтанува збор за Архимандритот Харлампие Ничев, кој на Соборот се претставува како Митрополит на БПЦ, уредно регистриран и акредитиран.

Како тој се нашол на Крит, дали за тоа знае Бугарската патријаршија, засега нема официјален одговор од Бугарската црква.

„Двери.бг“ пишува дека станува збор за контроверзен архимандрит кој пред неколку години бил отстранет од Видинската митрополија, па потоа влегол во некоја расколничка црковна организација, за потоа повторно да виде вратен како Архимандрит на БПЦ.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *