Почетна Вести Брегалничкиот митрополит Иларион присустуваше на погребот на бугарскиот митроплит Дометијан
ilarion bpc
ilarion bpc 1
ilarion bpc 2
ilarion bpc 3
ilarion bpc 4
ilarion bpc 5
ilarion bpc 6
ilarion bpc 7
ilarion bpc 8
ilarion bpc 9
ilarion bpc 10
ilarion bpc 11
ilarion bpc 12
ilarion bpc 13

Брегалничкиот митрополит Иларион присустуваше на погребот на бугарскиот митроплит Дометијан

774
0

Брегалничкиот митрополит, г. Иларион ја претставувал Македонската Православна Црква на опелото и погребот на Видинскиот Митрополит Домитијан, вчера во Бугарија.

Г. Иларион од името на МПЦ-ОА се поклонил и му оддал почит на гугарскиот митрополит, кој беше голем пријател на Македонската Православна Црква.

Видинскиот митрополит г. Дометијан почина на 18 септември 2017 година.


НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *