Почетна Вера МПЦ-ОА Богојавление ги собра верниците покрај водите во сите градови
Богојавление ги собра верниците покрај водите во сите градови

Богојавление ги собра верниците покрај водите во сите градови

52
0

Водици и годинава масновно беа одбележани, како празник во кој верниците, покрај на литургија дојдоа и на берговите од речните и езерските води.

Како изгледаше чествувањето на Водици во неколку градови од Македонија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *