Почетна Вера Бискупот Стојанов именува парохиски викар во Струмица
Бискупот Стојанов именува парохиски викар во Струмица

Бискупот Стојанов именува парохиски викар во Струмица

140
0

Неорејот отец Атанас Сирачев од католичката црква е именуван за парохиски викар (капелан) во парохијата „Свети Иван Крстител“ во Струмица.

5045-800x500_cОдликата за неговои назначување ја потпишал Бискупот и апостолски егзарх Киро Стојанов, објави порталот „католици.мк“

Својата понатамошна пасторална дејност парохискиот викар  Атанас Сирачев ќе ја извршува во заедништво со парохот отец Гоце Костов.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *