Почетна Празници Бискупот од Смирна кој не се откажа од Христос
Бискупот од Смирна кој не се откажа од Христос

Бискупот од Смирна кој не се откажа од Христос

31
0

Верски календар: 23 февруари

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Поликарп.

Во 100-та година од свети Иван, апостол тој бил назначен за бискуп во Смирна. Свети Поликарп бил запален на плоштадот во Смирна во 115-та година. Повикан од своите противници, за да се откаже од верата во Христос, Поликарп одговорил: “Осумдесет и шест години му служам на Христос и ништо лошо не ми направил. Како можам да се одрекнам од својот крал, кој на Крстот ме спаси”.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *