Почетна Вести Христијанство Бигорски доби магистер по црковна музика
Бигорски доби магистер по црковна музика

Бигорски доби магистер по црковна музика

410
0

Свештената Бигорски Обител го доби својот прв магистер по византиско пеење и музикологија, јероѓаконот Анатолиј.

Во петокот, на 2 март, отец Анатолиј на одделот за богослужение и црковна уметност, на Теолошкиот факултет при Аристотеловиот Универзитет во Солун, успешно ја одбранил својата магистерска теза од специјалноста по византиска музикологија.

Темата е насловена „Самогласните стихири на празникот Успение на Пресвета Богородица во византиското и поствизантиското песнотворение“.

-Нека Бог го благослови овој успех на нашиот собрат и му дарува идни благоуспевања и богоугодни дела!, велат од Бигорски

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *