Почетна Галерија Бајрамска молитва за Рамазан во Скопје
20170625_2_24409919_23469784_Web
20170625_2_24409919_23469782_Web
20170625_2_24409919_23469781_Web
20170625_2_24409919_23469780_Web
20170625_2_24409919_23469779_Web
20170625_2_24409919_23469778_Web
20170625_2_24409919_23469777_Web
20170625_2_24409919_23469776_Web
20170625_2_24409919_23469775_Web
20170625_2_24409919_23469774_Web
20170625_2_24409919_23469773_Web

Бајрамска молитва за Рамазан во Скопје

79
0

Во организација на Исламската заедница на Македонија (ИВЗ), во присуство на нејзиниот лидер, Реис-ул-улема Сулејман ефенди Реџепи кој ја предводеше молитвата на која беа присутни голем број муслимани, во Мустафа пашината џамија во Скопје се одржа централниот настан за Рамазан Бајрам, при што се читаа делови од светата книга за муслиманите, Куранот, се интерпретираа духовни песни (илахи) на различни јазици на етничките заедници кои живеат во Република Македонија.

/фото. А.А.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *