Почетна Вести Антохија и Москва негативно одговорија
Антохија и Москва негативно одговорија

Антохија и Москва негативно одговорија

334
0

Бугарскиот патријарх Неофит и Грузискиот Илија воопшто не го удостоиле Вселенскиот патријарх Вартоломеј со одговор на писмото што тој го испрати пред почетокот Соборот во кое ги повика да дојдат на Крит и да учествуваат во работата на Соборот.

Antiohija i moskvaГрчките медиуми пишуваат дека Вартоломеј досега одговори на писмото добил од Антиохискиот патријарх Јован и од Рускиот Кирил. И двајцата му одговараат негативно, посочувајќи му дека нема основа за промена на позициите.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *