Почетна Вести Александрискиот патријарх постави нови двајца епископи во Кенија
Александрискиот патријарх постави нови двајца епископи во Кенија

Александрискиот патријарх постави нови двајца епископи во Кенија

182
0

Александрискиот патријарх Теодор II ја посетил Кенија и ракоположил двајца нови епископи во новосоздадените епархии. На аеродромот во Најроби ги пречекале Митрополитот Макариј и амбасадорите на Грција и на Египет.

kenija 1Александрискиот патријарх ја потенцирал потребата од финансиско зајакнување на православната мисионерска мисија во Кенија.

kenija 3Поставувањето пак на двајца нови епископи, според Патријархот Теодор и воопшто создавањето на овие нови две епископски катедри, потврдува дека Кенија се појавува како нерзделен дел од Едната Света Вселенска и Апостолска Православна Црква.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *