Почетна Вести Бискуп служел литургија в затвор
Бискуп служел литургија в затвор

Бискуп служел литургија в затвор

615
0

На 25 декември оваа година, дубровачкиот Бискуп, Мате Узиниќ, бижиќната литургија ја отслужил во затворот во Дубровник. Заедно со затворениците на мисата присуствувал и управителот на затворот.

Бискупот на затворениицте им зборувал за божјата љубов, потсетувајќи ги дека и тие, иако се престапници, можат да го добијат простувањето од Бога.

Уште некоку бискупи на Католичката црква во Хрватска деновите пред и по Божиќ ги поминале во посета на затворениците.

Бискупскиот похот на затворите е вообичена практика на Католичката Црква, а во годината на милосрадието тие имаат дополнително значење

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *