Почетна Вести Европа 30 свештеници на протест во Белорусија против изборниот фалисификат
30 свештеници на протест во Белорусија против изборниот фалисификат

30 свештеници на протест во Белорусија против изборниот фалисификат

186
0

Околу триесет клирици на Беларуската православна црква (Московска патриаршија) изразија протест против начинот на кој беа спроведени претседателските избори во државата.

Група католици исто така објави кампања „Фалсификатот е тежок грев”, повикувајќи на фер избори.

Според оценките на набљудувачите избороте во Белорусија биле грубо фалсификувани, што предизвика остружи протести.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *